Direktlänk till inlägg 24 april 2011
Nu är det ju grilltider och tänkte bara tipsa om att marinera köttet/fisken/kycklingen med egna kryddor. Det blir så mycket mer smak än med burkkryddor tycker jag. All kryddning med färska kryddor är smarrigt. Att göra en liten egen kryddträdgård är något av det enklaste man kan göra. Jag har samlat på mig ett gäng kryddor som jag köpt hos trädgårdshandlare, kommer bli fler. Dom ska få bo i en rabatt utanför växthuset bara det kommer på plats. Kryddorna kan även stå i krukor. Då måste man tänka på att vattna lite mer bara då jorden torkar ut snabbt.
Här har jag marinerat fläskkarré med basilika och timjan i en marinad bestående av olja, soya och worcestershire sauce samt salt och lite bbq krydda. Mumma kan jag lova
Regn, regn . . .ja jag bad ju om regn och regn får jag. Ska vara ostadigt några dagar framöver. Händer inte så mycket ute då, rensar lite ogräs och pysslar bara. Har varit mycket på jobbet också med studenten och allt så orken har inte riktigt räckt ...
Backsippa
Dillpion
Vallmo
Petunia
Förgätmigej
Viol
Grusnejlika
Potatis av sorten Marine
Mina pallkragar
Palsternacka
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
| 4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
||||
| |||||||||